top of page

Udtryk dig gennem musik 

Som sanger bærer man en stor del af ansvaret for formidlingen af et nummers handling og stemning. Dette er et stort fokuspunkt for mig og for min undervisning. Først og fremmest skal stemmen kunne bevæge sig frit, og bruges ubesværet og hensigtsmæssigt. Dette gøres i det kropslige fundament og teknisk kunnen. Men for at højne niveauet som sanger, skal formidlingen af en sang også være i fokus, både gennem melodi og harmonier, men også gennem tekst og tekstbearbejdelse. 

 

"Katrines stemmemateriale er sundt og stærkt. Hun har et bredt repertoirekendskab og er en alsidig sangerinde. Hun er nærværende og udtryksfuld i sin performance og skaber et rum hvor publikum kan slappe af og nyde godt af hendes store musikalske overskud." 

- Britt Hein (prof. sanger og studielektor på musikvidenskab v. IKK)

Min årlange erfaring med teater og musicals har givet mig en teoretisk og praksis basis for tekstbearbejdelse, og jeg benytter disse værktøjer i fortolkning af sange. For mig hænger teater og musik utrolig tæt sammen, også selvom jeg oftest arbejder med mig selv i fokus i mine sangfortolkninger, så er det grundlæggende arbejde til tider yderst ensartet. Og dette hjælper mig til at opnå en unik stemningsfuld atmosfære i min sang.  

Den indre nørd

 

På et tidspunkt i mine tidlige teenageår blev mit hjerte stjålet. Som barn i Disney's guldalder er jeg allerede fra meget ung, blevet påvirket af musicalgenren, men det var først da alderen ramte to cifre, at jeg fik øjnene op for den brede genre, og alt det spændende musik der prægede New Yorks gader, mere præcist - Broadway. Kærligheden til denne genre er kun gennem årene vokset og har præget, og påvirrker stadig mit vokse liv som sanger og underviser.

Både mit bacherlorprojekt på Københavns Universitet, og senere mit kandidatspeciale, fokuserer på musicalgenren og alle de kompleksiteter denne genre indebærer. 

Kort fortalt er musicalgenren en kontekst-baseret genre, hvilket retfærdiggører denne genreformation udfra kontekstuelle forhold og ikke strukturelle egenskaber. Samtidig indeholder genren en form for fælles musikalsk masse, en sound, som binder genren sammen, som ellers består af et hav af forskellige stilarter og forskellige konstellationer af disse.

 

 

 

 

 

Musicalgenren påvirker, på visse punkter, den måde jeg tilgår en sang og ikke mindst sangteksten, med min erfaring fra med teater og musicals, og heraf tekstbearbejdelse. Samtidig har musicalgenrens stor vifte af stilarter og musikalske virkemidler, givet mig en solid indsigt i en bredere palet af musikgenrer, og viden om hvorledes man behersker disse genrer. Og dette er blandt andet en af grundene til min kærlighed netop landede hos musicals.

 

 

bottom of page